Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

A szabályokról

Beküldte sinkogyorgy - 2012, december 20 - 17:03
sinkogyorgy képe

A "kerepesikerekasztal.hu" domain nevet a társaság magja közösen vásárolta meg, és Víg Jani nevén van, aki technikailag kezeli. Én - mint a Kerekasztal szervezője - próbálom egyben tartani a társaságot. Nézetem szerint fontos, hogy a honlap fegyelmezetten működjön. Ugyanis, ha ide bárki bármit beírhat kontroll nélkül, az előbb-utóbb anarchiához, majd a Társaság ellehetetlenüléséhez vezet.

A Kerekasztal eme honlapja, - beírásos vitakör -, a KRESZ-hez hasonlóan a bizalmi elven működik. Vagyis annak tudatában írhatunk be önállóan és szabadon, hogy mások is be fogják tartani a szabályokat. Melyek is ezek a szabályok?

A "Rólunk" -ra rákattintva mindenki elolvashatja. Két lényeges feltételt emelek ki:

1: "Kerepes Nagyközség dolgairól" lehet szólni, másról nem. Ez nem ingyenes hírportál, ahova híreket lehet feltenni, hanem egy kerepesi véleményező fórum. Témát kell felvetni, és várni a hozzászólásokra.


2: Kulturált hangnemben kötelező írni. Azaz nem személyeskedni, nem rágalmazni, nem alpári hangnemet használni. Közszereplők tevékenységét nevük említésével is lehet bírálni, másokét csak a személyiségi jogi szempontokra tekintettel - teszem hozzá. Aki rágalmaz, vagy személyiségi jogokat sért, és feljelentik, kénytelen vagyunk kiadni az adatait, pl. IP-címét. Tehát ne gondolja senki, hogy a nickname használata fedezi őt. Az esetleges  trollokat örökre kizárjuk.

Az utóbbi időben 3 írást kellett törölni, egy spamet és Csakzol 2 írását (NAV pénztárgépes és dohányárus téma), mert utóbbiak nem kerepesi témák. A törlést Víg Jani végezte el a javaslatomra, mert ő kezeli a honlapot, én nem tudok beavatkozni. Belátható, kettőnk együttes döntése kell a törléshez. Aki csak engem szidalmaz, csak félmunkát végez …

A törlésről Csakzol telefonon értesítést kapott Víg Janitól.

Azt hiszem, az lenne a helyesebb, ha a beírót a hozzászólásban figyelmeztetnénk, ha témája nem ide tartozik vagy személyiségi jogokat sért, és megkérnénk, hogy az író maga törölje. Ha nem hajlandó, akkor mi, sorry...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes