Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Miből fog Kerepes jövőre törlesztést fizetni???

Beküldte vigjanos - 2012, június 19 - 08:14
vigjanos képe

Négyszázmilliárd forintot lecsíp a kormány az önkormányzatok támogatásából a jövő évi költségvetésben, és még az eddig a településeket megillető bevételből is magánál tart sok tízmilliárdot.

Az önkormányzatok lesznek a jövő évi átalakítások nagy vesztesei. Jövőre iskolák kerülnek át az államhoz, azt követően, hogy az idén kórházakat vett át. A kormány nem adja ingyen a segítséget: durván 400 milliárd forinttal kevesebb pénzből támogatja az önkormányzatokat. Idén 1042 milliárd forint apanázst ad a kormány többek között iskolai, szociális normatívák címén, okmányirodákra vagy közműfejlesztésre, jövőre azonban csupán 647 milliárd forinttal támogatná a helyhatóságokat.

Ezzel nem ússzák meg az önkormányzatok, ugyanis a kormány magához irányít olyan bevételeket, amelyeket eddig ők kaptak. Így az Orbán-kormány elveszi a gépjárműadó 60 százalékát (45 milliárd forint), és teljesen magához irányítja az illetékbevételeket (12 milliárd forint). (Ezekről az [origo] számolt be elsőként, másnap azonban a kormányszóvivő cáfolta állításainkat.) Emellett a személyi jövedelemadóból eddig 8 százalékot ott hagyott az állam a településen lakók befizetései alapján, de most ezt a közel 100 milliárdos tételt is központosítják.

Részlet a http://onkormanyzatiklub.hu oldalról

Kérdezem én, ha idei évben is rezeg a léc, akkor jövőre hogyan??? (Mondjuk ez nem csak a falu jelenlegi vezetésének a hibája)

Hozzászólások

MR mozgalom képe

Ez enyhén szólva is ijesztő jövőképet fest, pláne a helyi viszonyokat, gyakorlatot, és 'gazdálkodást' ismerve.

Laci_777 képe

1./ Akkor lehetséges, hogy ezért nem tervezi polgármesterünk a következő ciklusban történő indulását (és nemes egyszerűséggel rábízza a következő grémiumokra ezen babérok begyűjtését - fiaskóját)?   2./ Vagy ez csak egy kacsa (és - biztos ami biztos - a felvett hitelek lejártáig tervez Kerepes polgármestere lenni annak érdekében, hogy megmuta(tha)ssa: hogyan is lehet ill. kell kigazdálkodni a felvett hitelek visszafizetését - megalkotva ezzel a hazai önkormányzati fejlődés etalon, vagy minta-projektjét)?   3./ Avagy netán - a csodás feljlődés ellenére is - lehetséges, hogy kicsit korai volt több mint 20 évre előre megennünk a kenyerünket? Lehet, hogy jobb lett volna csak addig nyújtózkodni ameddig a takarónk ér?   (+ azt is, hogy lehet új bekezdéseket kezdeni...)

Laci_777

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes