Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Meghívó

Beküldte vigjanos - 2014, július 1 - 21:14
vigjanos képe

Tisztelt Kerepesiek!

Az utóbbi időben ismét sokasodnak településünkön a bűncselekmények, betörések. Sajnos nem lehet folyamatosan minden utcasarokra rendőrt állítani, helyi polgárőrségünk pedig bürokratikus akadályok miatt még mindig nem tud teljes joggal működni. Valamilyen szinten már elindult egy kezdeményezés helyben a Szomszédok Egymásért Mozgalom megvalósítására, mi ennek egy kibővített változatáról szeretnénk Önöknek beszélni.

Várjuk Önöket szeretettel 2014. július 03-án, csütörtökön 18:00 órai kezdettel a Patkó Fogadó étterem-részében (Kerepes, Szabadság út 286.)

Távlati célunk a településünkön, szűkebb környezetünkben egy olyan kommunikáció "buborék" kialakítása, amelyhez minden lakó önként csatlakozhatna. Ilyen módon egyfajta figyelőszolgálat jöhetne létre a lakosság tagjaiból, akik a kapcsolatot egy legálisan használható, 6-8 ezer Forint körüli összegből megvásárolható rádió adó-vevő készülékekkel tarthatnák egymással. Sok esetben már az is megakadályozza a bűnözőket a cselekményeik elkövetésében, ha tapasztalják a folyamatos figyelmet, ha megkérdezik a lassan haladó gépkocsikban ülőktől, vagy az utcán kóricáló idegenektől, hogy kit keresnek, esetleg néhány percen belül megtapasztalják a rendőrök jótékony megjelenését is. Természetesen tervezzük a helyi polgárőrök rádióval történő ellátását is, így a készülékeket egyfajta vészeseti segélykérőként is használhatnánk.

Jöjjenek el, tegyünk együtt egymás biztonságáért!

VígJAni

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes