Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Kerepesi - bemutatkozás helyett

Beküldte kerepesradio - 2014, április 25 - 20:50
kerepesradio képe

Milyen furcsa, hogy olvasgatva a következő sorokat feltűnik: ki sem ejti a száján Kerepes nevét az önfényező politikus.

 "Úgy lettem újságíró, majd rádiós és televíziós riporter, végül pedig politikus, hogy párton kívüliként nem állt mögöttem senki, csak előttem. Egy vagyok azok közül a nógrádi emberek közül, akiknek a sorsát derékba törte az 1990-es rendszerváltoztatás."

Ezt hogy is érti? Jó volt neki a kommunista időben? 

"Negyvenévesen ugyanis szinte lehetetlen mindannak az ellenkezőjét vállalni, ami annak előtte tiltott, sőt büntetendő volt. Belekényszerültünk a demokráciába, amelyről mára kiderült, nem is demokrácia; sokkal inkább kevesek uralma a csendes és türelmes többség fölött. Ez nincsen jól!" 

 

Nehéz megtanulni a becsületességet? A Rendet? 
A DEMOKRÁCIÁT?
 

"Édesanyám alsótoldi, édesapám szandai születésű. Éltünk Cserhátszentivánon, Bercelen, Ordason, Becskén, végül Budapest közelébe sodort bennünket a megélhetés kényszere."

Szóval kényszerből jött csak Kerepesre? De ki sem ejti annak a településnek a nevét amihez annyira kötődik mondta 2006-ban már.

"Számos rokonom és barátom él ma is Szécsényben, Szandán, Hollókőn, Garábon, Kutasón és szerte a megyében. Vallásos ember vagyok, mert áldott szüleim hittanra járattak, haza- és családszeretetre tanítottak,


Bocs . Biztos hogy apuka is vallásos volt ? De ezt nem feszegetem...

"bátran szembenézni a nép, a kisember bajával, a nemzet fejlődésének akadályaival. Engem sért, ha a földművest, a munkást, vagy a tisztességes vállalkozót, röviden a keresztény magyar embert levegőnek nézik. Ha csak adózásra, meg szavazásra használják. Ma ez a helyzet. Tenni akarok ellene!"


Majdnem 8 év volt rá. Itt Kerepesen. De pont az történt levegőnek néztél..


"Méghozzá nem hamis színekben, Budapestről Szécsénybe "ejtőernyőzve". Két esztendeje Alsótoldon lakom, ott építkezem. Naponta találkozom és beszélgetek a nógrádi emberekkel, sőt ugyanazt az egyre kisebb és keserűbb kenyeret eszem, mint Önök. Közösek a gondjaink. Ha Önökön nem segítek, azzal magamnak is ártok."

Ejtőernyő?Narancs vagy ami épp van nem? 

"Tavaly harangot vettem az alsótoldi templom részére, keresztet állítottam Cserhátszentivánon, elkészíttettem hat falu tábláit és virágtartóit, rendbe tetettem kirándulóhelyeit."

Harang szilasnak is Kereszt a 16. kerületben Szilason is lett állítva. Szép virágos kerepes, szép csak kiszáradtak a virágok. 

"Én nem Nógrádból akarok élni - én Nógrádban élek. Fogjunk össze! Adjanak bizalmat, hogy küzdhessek közös céljainkért!
 

"Kerepesre is beköltözött kamuból egy időben a patak utcába. Jól hangzott Kenedytől: Ich bin ein Berliner!  Itt józanész és kerepesi lelkület. Na jó. De részegen? 

"Nógrád megyében megállt az idő. Azok állították meg, akik az itt élők bizalmát élvezték és élvezik mind a mai napig. Az MSZP már kétszer, de a Fidesz is "bebizonyította" már, hogy nem akar, vagy nem tud változtatni. Kormányzati idejük alatt tovább nőtt a bürokrácia és a korrupció."


Na ez az. Ide való a jó polgármester. A táptalaj megfelelő. 

"A munkanélküliség szintén emelkedett, a munkahelyek száma pedig csökkent. Csak a kilátástalanság és a szegénység állandó."
 

Aki hazudik az lop is mondta és tanított a jóra nagymamám.

Ez jut eszembe a következő kis "öndicshimnusz" olvastán.

Aki csak jót mond magáról az gyanús.

 "Sose bízz az olyan emberben, aki egyetlen rossz tulajdonságot sem hozhat fel mentségére."
( az idézet valahol olvastam, de nem Franka volt )

 

Springer Friedrich

 

 http://jobbik.hu/print/3764

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes