Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Kerekedik az asztal

Beküldte sinkogyorgy - 2013, március 17 - 08:15
sinkogyorgy képe
Franka Tibor polgármester

Talán a sors hozta, talán a helyzet, talán öregszünk, ki tudja? Történt, hogy a Szilas TV-nek való videózásom kapcsán összefutottam Franka Tibor polgármesterrel a márc. 14-i faluházi ünnepségen. Régóta nem beszélgettünk, évek teltek el azóta, amikor még együttműködtünk (pl. a 2007-es zaj elleni tüntetésen).
 
A Kerepesi Kerekasztal Társaságról érdeklődött. Régóta híresztelik, hogy részt venne, ha meghívnánk. Eddig nem invitáltam, mert a többség nem akarta. Az asztal mellett ülő helyi közéleti emberek egy részének ugyanis afférja volt vele, s minden bajok okozójának tartják. Sértett emberek. Némileg megértem, de ez nem lehet akadálya a párbeszédnek - ha kétoldali hajlandóság van.

A Kerekasztal honlapján az szerepel, hogy azon bármely kerepesi állampolgár részt vehet. Akkor miért ne jöhetne a polgármester? Ugye, hogy még a kérdés feltevése is furcsa? Arról nem is beszélve, hogy a polgármester első kézből való információ forrás.
 
Szóval a beszélgetés során kiderült, hogy tényleg jönne. Akkor viszont meg fogom hívni. Tisztában vagyok vele, hogy lesznek, akiknek ez a meghívás nem tetszik, és nem jönnek el a régiek közül. Az is lehet, hogy kevesen leszünk. Nem baj. Az lenne a baj, ha maradna a puskaporos hangulat Kerepesen, amitől évek óta szenved mindenki. Ez egyrészt nem jó senkinek, másrészt árt a település fejlődésének.

Le kell ülni megbeszélni, ki mit gondol Kerepes jelenlegi helyzetéről, és hogy merre vezet a jó út tovább. Kiegyezés? Nem hiszem, attól még messze vagyunk. Mindössze tán annyi, hogy utat engedünk a párbeszédnek. De hát ez természetes dolog egy önkormányzat esetében, nem?

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes