Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Kell egy 300 ezer Forintos fa Kerepesnek ?

Beküldte kerepesradio - 2013, november 29 - 10:48
kerepesradio képe

A képen is fák vannak. Ez annak a Varga Imre festőnek a munkája akinek a restaurátori munkáját 50.000 forinttal támogattuk volna, de .....

Miközben a Nepomuki Szent János Szobor ebek harmincadjára jut, a városunk vezetősége azon töri elmés agyát, hogy városfát állítunk a hősök emlékművénél. Ott ahol a hős és az áldozat, na és a partizán együtt neveztetik meg. Bronz emlékplakett megrendelése biztos fontos és persze a Díszpolgárság Beneschlandba ítélése is. De ami a biztosítékot most olvasztja, nálam az a Településfa 300 ezer forintos telepítése a már említett Hősök emlékművénél. Van az úgy, hogy nincs fontosabb dolog, mint hogy a kutyák el tudják végezni a dolgukat megfelelő luxusfánál.

A Német Önkormányzat határozatában felajánlott 50.000 Ft-ot...Részlet a Német önkormányzat testületének 2013.XI. 29.-i anyagából: 

....a Nepomuki Szent János szobor restaurálásának elmaradása.
Nem rajtunk múlott. Mi felajánlottuk Varga Imre festő-szobrász restaurátor árajánlatának felét, azaz 50.000.- forint Bruttó összeget. Ez a 100.000 forintos árajánlat alapján lett megállapítva.
Sajnos a Polgármester úr egy másik 150.000 Forintos árajánlatot preferált, de a megvalósulása ennek is elmaradt. A szobor a mái napig hányatott állapotban van a Temetőben. Egyes feltevés szerint a Szilas-patak hídjánál állt egykor az 1771-ben készült barokk stílusú Nepomuki Szent János-szobor. Annyi bizonyos hogy korabeli Kerepesi Német családok felajánlásával készült. Glass János helybéli lakos saját költségén állíttatta. Tudjuk a Nepomuki kultusz a német területen nagyra becsült. A http://www.muemlekem.hu/muemlek?id=7093 is foglakozik vele miközben folyamatosan mállik szét a szobor....

http://kerepes.hu/docs/kivonatok/20131031/224.pdf

Hozzászólások

Csehné képe

300.000,- Ft-fól  egész  erdőt  lehet  telepíteni  .

It  valami  nagyon bűzlik!

Csehné 

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes