Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Innovatív Önkormányzatok Klubja

Beküldte sinkogyorgy - 2013, május 8 - 16:10
sinkogyorgy képe

"Az alapítók meggyőződése, hogy a települések jövője nem az ott élők számától, hanem cselekvőképességétől függ. Attól, hogy képesek-e felismerni és megbecsülni saját értékeiket, képesek-e mindezt felmutatni függetlenül az aktuális politikai-, gazdasági helyzettől, és a finanszírozási rendszerektől."

Talán ez a leglényegesebb gondolata a most megalakult Innovatív Önkormányzatok Klubjának.

De ez a kérdés Kerepesen is! Azt látom, hogy a jelenlegi vezetőség nem tud szabadulni az aktuálpolitikai, ideológiai kérdésektől. Ez alapos szereptévesztés, egy önkormányzatnak nem világnézetek súlykolása a dolga.

Kerepes jövő attól függ, hogy felismeri-e valaki, hogy az az út, melyen a nagyközség jelenleg jár, nem vezet sehova, és megpróbál rajta változtatni. Nem szabad elfogadni a vezetőktől azt a védekezést, hogy valamit nem lehet megcsinálni. Lehet, hogy csak az illető nem képes rá, vagy a tárgyalási módja, habitusa nem megfelelő.

Innováció, illetve újkeresés. Erre kell menni! Elemezni kell a lehetőségeket, és el kell kezdeni a fejlesztést. Kerepesnek nagy a területe, rajta egy európai út megy keresztül, melynek környéke érintetlen. Mérhetetlen lehetőség, csak elkezdeni nehéz, mert elődeink nem ismerték fel a lehetőséget.

Kerepes városként a jelenlegi területen már nem fejleszthető tovább, kelet felé kell eltolni a beépített területet, új városközpont kialakítását célul kitűzve, egyúttal megszüntetve az útban levő nyomornegyedet.

Ki kell alakítani a saját energia-termelő egységeket, amíg az EU ad erre pénzt.

Ez csak egy-két ötlet, amit dédelgetni lehet. A pártpolitikát, a világnézeti kérdéseket hagyjuk a parlamentre! Vitatkozzanak rajta, van rá idejük.

Vajon Kerepes beiratkozik-e ebbe a klubba?

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes