Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Gyulay a Magyar Nagydíjon aláírná a hosszabbítást Ecclestone-nal

Beküldte vigjanos - 2013, február 8 - 15:34
vigjanos képe

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója az idei Magyar Nagydíjon szeretné aláírni a hazai Forma-1-es futam 2017-2021 közötti szerződéshosszabbítását Bernie Ecclestone-nal, az autós gyorsasági-világbajnokság vezérével. A sportvezető erről a Digisport televízió Reggeli Start című műsorában beszélt, hozzátéve, hogy a mogyoródi pályát az idei F1-es verseny után újítanák fel és építenék át, így a 2014-es szezon tavaszi és nyár eleji részén a létesítmény zárva lenne.

"Elvi megállapodásunk már van a Formula-1-es Magyar Nagydíj 2017-2021 közötti megrendezéséről. A pálya ugyanakkor 27 éves, régi konstrukció, az elöregedett ringgel nem lenne esélyünk a hosszabbításra, be kell avatkozni" - fogalmazott Gyulai, aki azt mondta, nem ártana hosszabb célegyenes és még egy előzési zóna.

    A Hungaroring első embere úgy nyilatkozott, hogy három terv készült a pálya átalakítására, s mindegyikben szerepel egy új előzési zóna, igaz, az egyikben egy átkötéssel, ami túl drága lenne, mert komoly tereprendezést igényelne a szintkülönbség miatt.

"Tőlünk azt kérték, tegyük le a terveket az asztalra; a pályaátszabásra végül Bernie Ecclestone fog rábólintani német pályatervező főmérnökével, aki nemsokára újra ellátogat hozzánk" - mondta Gyulay, s hozzátette, valamelyik versenyen vagy tesztelésen Sebastian Vettel, Michael Schumacher és Fernando Alonso is megnézi majd a rajzokat és elmondja a véleményét.

"Banki eladósodásba még egyszer nem megyünk bele, költséghatékony terveket adunk le becslésekkel, ezekből fogadja el a kormányzat az átépítés költségvetését" - fogalmazott a sportvezető, hangsúlyozva: a kormányzat részéről megvan feléjük a bizalom, amit az is erősíthet, hogy 2011 után valószínűleg a tavalyi évet is kis nyereséggel zárja a Hungaroring Sport Zrt.

Az idei Forma-1-es szezon március 17-én, Melbourne-ben kezdődik, a Magyar Nagydíjat július 28-án rendezik.

Hozzászólások

sinkogyorgy képe

Több helyen olvasom, hogy a Hungaroringet átépítik, pontosabban: bővítik a pályát. Szerintem Ecclestone megunta az előzési lehetőség nélküli pályát, izgalmasabb versenyt akar. Maga választja ki a beterjesztett három variáció közül a neki megfelelőt. Pénz nem számít. Az újabb pályarészek beépítése több tíz milliárd forintjába kerül a magyar államnak.
 
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója több helyen olvasható nyilatkozata szerint az építkezés 2013 őszén kezdődik, és egy hónappal a 2014-es Forma-1 verseny előtt (azaz nyáron) kell átadni az új pályát. Az építkezés időszakában nem lesz használható a ring, tehát csend lesz Szilasligeten. (Az építési zaj nem hallatszik el idáig.)

Az említett nyilatkozatban - a korábbiakkal ellentétben - már semmilyen zajcsillapítás-kivitelezésről nem esik szó. Zaj témakörben talán az lehet a jó hír, hogy a pálya bővítésére csak az M3 felé van lehetőség, ami azt jelenti, hogy a zajkibocsátás "súlypontja" távolodik Szilasligettől.

Sinkó György

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes