Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Frankó Titusz a tirannus válaszol.

Beküldte kerepesradio - 2013, december 17 - 22:13
kerepesradio képe

 Frankó Titusz a tirannus válaszol.

 

(Az írás egy fiktív történetet próbál elmesélni, a cselekmény, az időpontok, a szereplők mind-mind kitaláltak, ha bárminemű egyezés vagy hasonlóság állna fent a való élettel, és létező személyekkel, az csakis a véletlen műve lehet, és előre is elnézést kérek!
Ha esetleg mégis egy személy, bántónak, érezné a tartalmát, kérem, keressen meg, mutassa meg az írás mely részét érzi annak, sőt beszámolunk róla. )

 

Valahol messze távolban, időben és térben ahol minden lehetséges még az is, hogy Frankonia birodalomban a vezető őszintén ad nyilatkozatot a helyi sajtónak.   

Hírnök: Oh, nagyságos diktátor kérem néhány kérdésre válaszoljon, amit a nép közé vihetek hírnökként.
Frankó Titusz: Persze kérem szépen, tabuk nincsenek, mindenre válaszolok szívesen.
Hírnök: Nagyságos kegyúr mond, el miért van, hogy Frankónia földjén nem kapnak munkát helyi vállalkozók csak messzi földről jöttek dolgozhatnak neked?
Frankó Titusz: Nálam, mert azt tudni kell, ugye Frankófalva én vagyok. Nos, nem engedhetem, meg hogy olyanok dolgozzanak, akik nem tudnák tartani a szájukat. Majd jó, hogy nem a kocsmában is arról beszélnek majd, hogy mit mennyiért és hogyan. Kérem, szépen ezt nem lehet.  Mert ugye ha egy aszfaltdöngölnök messzi földön elmond, esetleg valamit holmi baksisról és üzlet titokról, az nem jut el ide.
Hírnök: Értem magas homlokú despota értem. De mond, miért nem csinálunk kőüzemet, hogy magunk fejtsük a követ és az borítsa el frankóföld utjait, neved dicsőségéül?
Frankó Titusz:  No, nem érdemes ezen töprengeni. Akik megkérdőjelezik az én döntéseimet azok frankóland ellenségei. Ugye? Hát ígértem én ilyet?
Hírnök: Szóval nem pont ezt, de hasonlót magasságos tirannus. És járdaszegélynek valót is.
Frankó Titusz: Valóban rémlik valami. De ma másképp gondolom.
Hírnök: De kérlek Titusz Livius, ki a mi kis Rómánk hivatalos történeteit is megírtad ám és nemes lelkedhez kétség nem fér. Aszfaltusz brigád külhonból messze földről 1-2 ujjnyi aszfalttal borította be egykori Helvétpark kátyúit, a te jóságodból nemes kiskirály, mond mennyi erre a garancia?
Frankó Titusz: Megint csak azt kell, mondjam, kérem szépen, hogy van, aki a kákán is csomót keres. Balliberális gondolkodók lehetnek, akik ilyet terjesztenek, bár tőlem mindenki ballra áll. Még a jobb is. Ki is tiltanám őket Frankóniából ha tehetném, de nem akarom a szenátust terhelni vele.
 Ja. Garancia. Kérem szépen, szögezzük le hogy anyagilag Frankó minden, és kifizetetlen számlám sincs. Garancia még az autópályákra sincs, nemhogy a földes utakra. Amik, egyébként nem is lettek megtervezve, hisz nem építtettem, hanem állagot javítottam rajtuk és azt is részben a törzsünk pénzén.
Hírnök: Óh, gondokban megőszült homlokú diktátor köszönöm és rohanok a hírrel a nép közé hogy fényedet emeljem.  
Frankó Titusz: Jó, jó, de vigyázz a nagy igyekezetben ne hogy megüsd a bokád….

 

 

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes