Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

"Démonok Kerepesen" Kontra. Válasz Dr. Vaszil Lászlónak első kézből.

Beküldte Lacibetyár - 2013, január 4 - 10:28
Lacibetyár képe

Szeretném leszögezni, hogy engem mélységesen felháborít az a cikk, melyet a Kerepesi Vélemény decemberi kiadásában publikált. Elsősorban azért, mert félretájékoztat, hiszen Ön egyik esetnél sem volt jelen, másodsorban félrevezet, mert a saját szemszögéből szeretné beállítani a történteket.

De menjünk szép sorjában. 

Mindenek előtt szeretnék bemutatkozni. Palkovics László vagyok, a Betyár Tanya büfé tulajdonosa és egyben az, aki 2012. november 26-án este egyedül és nem a rendőrség segítségével akadályozott meg egy betörést, amit két Gyár utcai cigány lány próbált elkövetni. Sem testi erőszakot nem alkalmaztam, sem a rendőrséget nem hívtam, szimplán, csak elkergettem őket. A két cigány lány még futtában vissza-vissza fordulva, torkuk szakadtából ordították, hogy rám fogják gyújtani a házamat, az üzletemet, engem pedig úgy elvernek, hogy még az unokámnak is fájni fog.

Itt kell elmondanom, hogy ezt a két cigánylányt már akadályoztam meg abban, hogy lopjanak, egy esetben a zöldségüzlet raktárából akartak távozni néhány karton amerikai üdítő itallal és egy esetben éjszaka a zöldséges alkalmazottja hiúsított meg egy betörést, aminek a Betyár Tanya lett volna az elszenvedője, a tettes akkor is egy Gyár utcai cigány legény és az egyik lány volt. Azt is el kell mondjam, hogy a kerítésen átmászni akaró lányt akkor is leszedtem volna, ha annak szőke haja, kék szeme és fehér bőre van. Az én szerencsétlenségem az, hogy a rajtakapott elkövető cigány származású. Gondolom, ezt nem nekem rója fel hiba gyanánt.

Nos, az egyik ami felháborít, hogy Ön az utána következő eseményeket úgy definiálja, hogy "nem több, mint egy kocsmai verekedés”. 

Ön ebben vagy óriásit téved, vagy szánt szándékkal torzít. Ugyanis rém egyszerű a képlet, a lopáson rajtakapott elkövetők zokon vették, hogy ebben az esetben volt olyan, aki nem fordította el a fejét, hanem közbelépett és meghiúsította a bűncselekményt, aminek következtében egy több mint tíz fős csoport dorongokkal, egyéb emberi élet kioltására alkalmas eszközökkel és nem utolsó sorban azzal téves gondolattal felvértezve, hogy Őket, mint hátrányos helyzetű kisebbséget egy újabb sérelem ért, érkeztek meg a kerepesi HÉV állomásra, ahol egy szerencsétlen férfit a felesége szeme láttára vertek össze. 

Tisztelt Vaszil Doktor, ha kicsit tágabbra nyitná a tudatát egy ballibes gondolkodóétól, akkor tisztán látná, hogy ez sokkal több, mint egy kocsmai verekedés. Hiszen láttunk már példákat az ilyen típusú támadásokra Olaszliszkán, Gyöngyöspatán, Siófokon, Tiszavasváriban és még sorolhatnám. Szerencsére ez az eset nem végződött halállal, vagy súlyosabb sérüléssel, de higgye el, ez akkor éjszaka nem a támadókon múlott, hanem a helyszínre érkező segítségen. Másnap, egy cigány fiatalokkal teli autóból lefényképezték a házamat és a büfémet, majd kaptam azt az üzenetet, hogy nem helyi, hanem környékbeli (dányi, vagy valkói, esetleg turai cigányokkal fogják bevégeztetni azt a fenyegetést, amit előző nap a menekülő két cigány lánytól kaptam.

Kedves Doktor! Ön hogyan reagálta volna le ezt a hírt? A rendőrségtől azt a választ kaptam, hogy nem állíthatnak posztoló rendőrt a házam és az üzletem elé, amit meg is értek, ezért nekem kell lépnem. Így kerültek oda a „markos legények” a büfémhez, de egyiküknek sem állt szándékában semmilyen megtorló intézkedést foganatosítani, nem indultak a Gyár utca ellen, csupán a büfét védték volna. Ezért amikor Ön „tömeghisztériáról” beszél a romák között, szintén csúsztat. Félrebeszél akkor is, amikor a rögtönzött lakossági fórumon elhangzottakról, mint „politikai „performansz” beszél, főként azért, mert a polgármester neve, vagy felelőssége ezen a fórumon fel sem merült. 

Ha esetleg nem jól emlékszik, kérem hallgassa vissza a Kerepes Rádió helyszínen rögzített adását. 

Abból azt is megtudhatja, hogy a jelenlévő romák közül többen kiabálják a már jól bevált (rasszista, fasiszta, náci, cigánygyűlölő) jelzőket, sőt, megjegyzést tesznek a motoros bőrruhákra, miszerint az a rajta lévő Magyar jelképekkel és a fekete színével számukra félelem keltő. Remélem nem várják el tőlünk az elkövetkezendőkben, hogy lila, vagy rózsaszínű ruhákban pompázzunk csak azért, mert a fekete nadrágtól és bőrdzsekiktől néhányan szívbajt kapnak. 

Ha pedig végighallgatja a rádió adást, abból azt is megtudhatja, hogy a helyszínen megjelent Oláh Ibolya CKÖ elnök asszony, ahelyett, hogy a konfliktust kezelte volna, az elkövetőket próbálta tisztára mosni.

Végezetül, a cikkében leírt utolsó gondolatok szerintem az egyik legaljasabb módszer arra, hogy félrevezesse a közvéleményt a saját beszűkült, liberális gondolataival. Ugyanis itt Uram semmilyen párt nem lovagolt meg semmilyen gerjesztett hullámot, mindössze annyi történt, hogy Bertha Szilvia országgyűlési képviselő lakossági fórum keretében akarta tisztázni a helyzetet. Sajnálatos, hogy ezeket az egyébként szinte mindennapos problémákat Ön és az Önhöz hasonló gondolkodású tollforgató politikusok továbbra is a szőnyeg alá akarják söpörni, ahelyett, hogy valós megoldást keresnének. 

A „képzeletbeli démonokról” pedig csak annyit, hogy a HÉV állomáson megvert férfi is, a kirabolásra ítélt pékség tulajdonosa is, a szomszédom is, akit tegnap éjszaka tizenkettedszer raboltak ki idén és jómagam is szeretném nyugodtan álomra hajtani a fejem, de ez jelenleg sajnos csak remény, hiszen Önök, mint az Összefogás Kerepesért egyesület képviselői nem megoldani, kezelni, hanem félremagyarázni szeretik az ilyen kényes helyzeteket, démonokról, megfélemlített cigányokról és pártok által meglovagolt hullámokról hablatyolva.

Annyit természetesen el kell ismernem, hogy a rendőrség a helyzetet a lehetőségeihez képest határozottan és jól kezelte.

Tisztelt Vaszil Doktor! Búcsúzóul arra szeretném megkérni, hogy legközelebb, mielőtt valamilyen dologba beleütné az orrát, tájékozódjon, kérdezzen, hallgassa meg mindkét felet és meglátja, az Ön lelkiismerete is nyugodtabb lesz, hiszen nem fog félretájékoztatni és talán akkor Ön is nyugodtan hajthatja álomra a szemét. A tisztességes, becsületes, dolgozó cigányoknak pedig nem kell félniük a fekete bőr ruhába öltözött „markos legények”-től, sőt, önmaguk közül kellene kiűzni a gonoszt, hogy megszűnjék az általánosítás.

Viszont reszkessetek betörők, mert idén már az életeteket kockáztatjátok!!!

 

Palkovics László
Lacibetyár
Szkítamotoros 

 

Kapcsolódó dokumentumok: 

Hozzászólások

sinkogyorgy képe

Vaszil doktor nem tudni, hogyan került a képbe, jobban mondva a Kerepesi Véleménybe, ahol kifejtette ("Démonok Kerepesen"), hogy mindössze hisztériakeltésről van szó, az üggyel nem kell foglalkozni, mert az nem más, mint egy polikai megmozdulás, történetesen párt performansz.

Lehetne Vaszil doktor írását magánvéleményként is felfogni, és akkor úgy kommentál, ahogy akar, csak az a gond, hogy ő meghatározója egy kormányzó és döntéshozó testületnek, s mint ilyennek, túl kellene tennie magát egy kerepesi Jobbik-performanszon. (Ugyanis helyben nem a pártpolitika esetleges túllihegése okozza a lakosságnak a gondot. Ezeket a performanszokat - országosan - már megszoktuk, a nyilvánossághoz tartoznak, és mindenki pártszimpátiájának megfelelően értékelheti.)

Nekem úgy tűnik, Vaszil doktor - miként azt a civil szervezetek tanácskozási jogból  való kirekesztésénél is tette - nem mindig képes társadalmi léptékben értékelni és kezelni eseményeket.

Itt az a gond, hogy nem egyedi eseményről van szó. Nem arról, hogy egy kívülálló, ártatlan embert megvertek, még csak nem is arról, hogy egy kereskedőnek félnie kell, hanem arról, hogy egy jól behatárolt bűnözői kör működik a településen.

Korábban is rendszeresek voltak a bolti lopások és a betörések. A legújabb helyi rendőrségi jelentések már sorozatbetörésről szólnak, valamint arról, hogy kevés a rendőr, és emiatt nem tudják a lakosságot megvédeni. Ilyen helyzetben egy helyi képviselő nem teheti azt, hogy álkérdésnek tekint egyetlen atrocitást is.

Sinkó György

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes