Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Civil kezdeményezés - nyílt levél

Beküldte Papp Károly - 2013, szeptember 30 - 08:27
Papp Károly képe

Kedves Kerepesi Polgárok!
Kerepes város lett. Ez már nagyon elcsépelt frázis az elmúlt hónapokat figyelve. Azonban vannak olyan városlakóink, akik nem igazán érdemlik meg azt, hogy egy lapon emlegessék őket velünk, békés Polgárokkal. (megjegyzés: a következő sorokban a polgári jelzőt politikától mentesen, a „klasszikus” városi polgárokra utalva használom). Ők azok, akik – vélt vagy valós – sérelmeiket nem tudják kulturáltan megtárgyalni, feldolgozni.

Róluk szeretnék beszélni.

Azokról, akik névtelenül, az internet egy eldugott zugában mindenféle alaptalan vádaskodással, rágalmazással élik ki kicsinyes bosszúvágyukat. Ha valaki rátalál erre a zugra, akkor azt látja, hogy Kerepesen semmi nincsen rendben, hogy Kerepesen csak a korrupció, a személyeskedés és a személyes bosszúvágy a meghatározó

Azokról is, akik mindezt támogatják. Akár hallgatással, akár tevőlegesen. Ezt a hozzáállást szóvá kell tenni. Nagy nyilvánosságot adva ennek.

Természetesen nem vagyok naiv. Tudom, hogy azok, akik ezt a fórumot használják, nem azért teszik eben a formában, hogy nevüket és arcukat adják hozzá, azonban kérem őket, tegyék meg. Tegyék meg, a tiszta lelkiismeretükért, azért, hogy másnap a tükörbe tudjanak nézni, és ne legyen rejtegetnivalójuk gyermekeik, unokáik előtt.

Ezért nyilvános felhívást intézek minden érintett félhez, legyen az ellenzéki vagy éppen hatalmon lévő:

Egy személyes találkozót szervezek 2013. október 8-án 16 órától a Forrás Művelődési Házban, ahol azok, akik névtelenül mocskolódnak, szabadon elmondhatják véleményét a másikról, azzal a különbséggel, hogy ehhez már adja a nevét és az arcát is, és így vállalja minden állítását.

Ezzel a megbeszéléssel, érdekütköztetéssel, vitával – mindenki hívja úgy, ahogy szeretné – talán elindulhat egy olyan folyamat, aminek a végén elmondhatjuk: Kerepes város.

És nem azért város, mert valaki aláírt egy papírt. Nem azért, mert a központi költségvetésből több pénz folyhat be. Nem azért, mert ebből bárkinek bármilyen előnye származik. Azért, mert jó itt élni. Emelt fővel lehet végigmenni az utcán. A helyi politikát el tudjuk választani a magánélettől (talán először ebben az országban).

Mindenkinek meg kellene értenie: mindenki küzd a fennmaradásáért. Ez a helyzet egész Magyarországon. Azonban az nem lehet megoldás, hogy a másik fejét a víz alá nyomva maradunk a felszínen.

Kérek mindenkit, hogy közösen, összefogva tegyük Kerepest várossá. Egy olyan várossá, ahol nem azt nézik az emberek, hogy kinek mivel lehet ártani, hanem azzá a várossá, ahol érdemes élni.

Üdvözlettel:

Papp Károly

Eddig a nyílt levél. Ezen felül vállalom, hogy moderátorként én vezetem az ülést, valamint havi-kéthavi rendszerességgel megismétlem.

Téma mindig lesz, mégpedig az, amit a résztvevők hoznak magukkal. Nem zárkózom el soha attól, hogy érdekek ütközzenek, meglátásom szerint a kulturált vita előrébb viszi a közösségeket, legyen az kicsi vagy egész nagy.

Kérem, hogy aki úgy érzi, érintett ennek az ülésnek a témájában, feltétlenül jelenjen meg, ezzel is élhetőbbé téve városunkat.

Köszönöm.

Hozzászólások

sinkogyorgy képe

A legutóbbi Kerepesi Véleményből csak úgy hullottak a krokodilkönnyek. Egy, a helyhatalom védelmére verbuválódott testőrség azon sápítozott, hogy megjelentek az interneten a kerepesi trollok, akik igyekeznek zavart kelteni a helyi hatalmi berkekben. Egy olyan településen, ahol a polgármester nem használ számítógépet, sőt internetet sem, nyílván újdonságszámba mennek a "mocskolódók", de - jelentem - trollok sajnos mindenhol vannak. Nem kell olvasni névtelen beírásokat!


De valójában nem a kerepesi trollokról van szó, a testőrök sem ezért mentek át sün-sünbe. Valami megindult Kerepesen, elsőre választási kampánynak tűnik, de nem az. A várossá válás hírére megjelentek a lappangó polgárosodás jelei. A rádió szabad akar lenni, egyes polgárok véleményt nyilvánítanak közügyekben, a suttogó pletyka nyomdáért kiállt, és szóvá teszik, hogy ízlésficam kegytárgy-díszeket rakni a szoborpadra.


A kerepesi jobbágy lelkek kezdenek felszabadulni. Lázadoznak a fennálló rend ellen, mely rendet a polgármester próbálja uralni, vazallusai számára jutalmakat osztogatva. Úgy tűnik, hogy most ez a rend kezd bomlani, mert egyre jobban látható, hogy a településgondnoki teendőkön túl problémamegoldásra, fejlesztésre nem képes.

Sinkó György

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes