Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Cenzúra Kerepesen

Beküldte sinkogyorgy - 2013, november 19 - 23:23
sinkogyorgy képe

Mit cenzúrázott ki a Kerepesi Vélemény Rózsás Erika választási programjából?

Hát ez a bekezdés maradt ki:
„Másfelől üzenetet küldhet Orbán Viktornak és Franka Tibornak: „Elég volt a hatalommal való visszaélésből, elég volt a zsugorodó gazdaságból, a megszűnő munkahelyekből, a romló forintból, a sárgacsekk-adóból és a telefonadóból. Elég volt a megosztottságból, a folyamatos harci készültségből. Elég volt a korrupcióból, a helyi kiskirályok nyerészkedéséből. Elég volt a rokonoknak ajándékozott trafikokból. Változást akarunk, és meg is valósítjuk a változást!”

A helyi választási bizottság GR beadványának, melyben kifogásolta az anyag megcsonkítását, helyt adott, és Kerepes Város Helyi Választási Bizottsága 2013. november 3-án tartott ülésén a 19/2013. számú határozatával megállapította a jogsértést és a Kerepesi Vélemény Szerkesztő bizottságát a további jogszabálysértéstől eltiltotta, egyúttal kötelezte, hogy a lap következő számában a határozat rendelkező részét tegye közzé.

PI, a Kerepesi Fidesz csoport elnöke 2013. november 4-én benyújtott fellebbezésében kérte a HVB határozatának megváltoztatását és a kifogás elutasítását. Indoklásul előadta, hogy szerintük éppen a kifogást benyújtó személy vagy szervezet által megjelentetni tervezett kiadvány sérti a Ve. 3. § d) pontjában foglaltakat, amikor a sajtóanyag nem bizonyított kijelentéseket, a tényszerűség látszatát keltő megállapításokat tartalmaz, mert az aktuális kormányzat és a miniszterelnök munkájára, személyére vonatkozó nem bizonyított kijelentések nem illeszkedhetnek a kerepesi 8. sz. egyéni választókerületen lefolytatandó választási eljáráshoz, valamint az ahhoz kapcsolódó helyi kampány rendeltetésszerű gyakorlatába.

A Pest Megyei Területi Választási Bizottság megállapította, hogy az Együtt 2014., a Párbeszéd Magyarországért és a Magyar Szocialista Párt közös nyilatkozata az „Időközi képviselő választás – Politikai hirdetés” felirat alatt jelent meg. Erre tekintettel azt politikai hirdetésként kezelve a Ve. 44. § (1) és (2) bekezdését, valamint a Média törvény 32. § (3) bekezdését figyelembe véve, teljes terjedelmében, változtatás nélkül kellett volna közzétenni. Ezen jogszabályhelyek alapján a politikai hirdetést közzétevő médiaszolgáltató a politikai hirdetéshez véleményt, értékelő magyarázatot nem fűzhet, annak tartalmának vizsgálatára, szűrésére nem jogosult, amint azt a Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága a Kvk.II.37.992/2010/6. számú határozatában kifejtette.

Mindezek alapján a Pest Megyei Területi Választási Bizottság a rendelkező részben foglaltak szerint a HVB határozatát helybenhagyta.

Hozzászólások

kerepesradio képe

 

 

 

 

Képviselői beadvány ( részlet Nagy Anna képviselő beadványából )

1. A legutóbbi választási kampány, majd választások után a Polgármester úr 

ígéretet tett arra, hogy a megválasztott képviselők 1-1 millió Ft felhasználási 

keretet kapnak arra a célra, hogy választási körzetükben a legégetőbb 

problémák megoldására használhassák fel. Ebben az ügyben a közel háro m 

év alatt nem történt semmilyen előrelépés. Kérem a polgármester úr válaszát 

és szándékát ebben a kérdésben . 

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes