Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Amíg én polgármester leszek, nem támogatom, sőt a képviselő testületem sem...

Beküldte kerepesradio - 2014, január 14 - 19:45
kerepesradio képe
Mérlegen - megmérettettem és könnyűnek találtattam

 

Lehet, hogy nem lesz az? És a testület?
Nos, megjelent, NÖK finanszírozással Horváth Lajos Kerepestarcsa története könyve a Sulineten.

http://www.sulinet.hu/oroksegtar/data/magyarorszagi_nemzetisegek/nemetek/kerepes/


Nem is lenne ez olyan nagydolog, ha nem kavart volna vihart a biliben az ügy. Sem Kistarcsa sem Kerepes polgármesterei és testületei nem támogatták a csekély áldozatot 80-ezer Ft-ot felvállalva az egyébként egyetlen tudományos értékű kiadványt a településekről. Igen tudom a „Kommenisták” rendelték meg. –Igen tudjuk. Van benne egy két nem igen „aktuális” dolog. De ettől a történelem az történelem marad.  Mayer Endréné hozzászólt a sváb önkormányzat testületi ülésén melyet itt nem idézek szó szerint, de arról szól, hogy megjelent Franka könyvet Kerepes városról fényezze és azt és a képes kerepest adjuk inkább ki a Sulineten.  Igaz is a több száz ajándék kötet ára nem hiányzik a kerepesi kasszából? Hisz 500 Ft eladási ár ugyan nem a világ, de ajándékozzák nyakra-főre hisz pénzért nem sok kelt el. Nem szeretnék megfosztani senkit a magasröptű elmefuttatástól. Ezt szó szerint jegyzőkönyvből melléklem.

Franka Tibor polgármester
: Én is kérek szót. A Kerepestarcsa mint olyan nem létezik 18 éve, tehát Kerepestarcsa története Ez a könyv 1998 ban jelent meg az MSZMP és párt kérelmére előállította viszont a szerzőnek nem volt más lehetősége, mert különben Vassné nyéki Ilona nem rendelte volna meg. Egyébként a Kerepes könyvben melyet most adtunk ki és kerepes önkormányzata adta ki a Kerepes Város monográfiában a szerzőnek, Horváth úrnak benne van a fényképe és az a szövege, amit én kértem, és azt írta, hogy az akkori politikai viszonyokhoz, viszonyítva, kell leadni. Ebben az is benne van, hogy 56-ról gyakorlatilag semmi nincsen, tehát a tsz-esítésről az államosításról semmi nincs benne.  Hogy lehetett volna mi is akkor éltünk elvtárs, és nincs Kerepestarcsa. Ennek a könyvnek a 2/3-a Kistarcsáról szól, mert akkor úgy e átvitték az irányítást és minden Kistarcsára, kerepesen megszűnt minden Kistarcsa volt az Istenen. Ott volt Vassné, mint Országgyűlési képviselő. Azért lett a könyv, mert Ö ott volt a pártba, mint Országgyűlési képviselő. Most van kerepesen egy olyan monográfia, ami több mint 300 köztük Horváth Lajosnak azon adatai, amik a múltat úgy kutatják, hogy nem kellett politikai félrenéznie, azok benne vannak. A mostani könyv minden tévedés és minden szándékos félremagyarázás aljaskodást félretéve.
Ez a könyv Kerepes önkormányzatának kiadásában jelent meg. Ennek a könyvnek a szerzője
Kerepes polgármestere, aki mellesleg író ember 16 könyvel, rendelkezem ez a 17.
Kerepes polgármestere ennek a könyvnek az összeállításáért egy fillért nem kap.
Ez több mint 300 forrásmunkával dolgozó könyv szól kerepesről.
Én nem tudom azt elképzelni, hogy jó szívvel javasolnám a kerepesi testületnek, amely 2/3-részben nemzeti keresztény jobboldali elkötelezettségű hogy egy olyan könyv megjelenését
finanszírozzon, amely a kommunizmusba –ról szól kommunizmusba íródott.
Hát, ha egy történelem órát kell 56-ról tartani és ezt fogja a gyerek kutatni, csak azért mert a jelenlévő úr szerint ebbe a Németek jól vannak, megírva hát ez engem kevésbé érdekel.
De egy 8.-os gyerek ebből készüljön föl 1956-ból még akkor, sem ha a németek itt nagyon jól vannak beállítva.

Springer Friedrich: Mert az a történelem és az hiteles..

 

Franka Tibor polgármester: Szeretném befejezni… tehát meggyőződésem az, hogy képviselőim is és biztos vagyok abba, hogy az ügy szempontjából a mi a jelenlegi önkormányzatunknak az Össze fogás Kerepesért Egyesület tagjai ezt a könyvet nem fogják menedzselni főleg nem anyagilag. ha fognak menedzselni, akkor a természetesen a jelenlegi önkormányzat által kiadott kerepes Város című monográfia lesz. Ez az első könyv, ami kerepesről szól.

 

Springer Friedrich: Tehát akkor érdemes lenne maradni a testületi ülésünk végéig polgármesterurunknak ahol én ott egy előterjesztésben az ön könyvét is kielemeztem.

 

Franka Tibor polgármester: Hibátlan.

 

’No- no’ nézzük csak meg a hibajegyzéket is. És ez még csak a jéghegy csúcsa.

Új könyv Kerepesről

Elkészült Franka Tibor Kerepes történetét feldolgozó könyve, amely megnyitható pdf-változatban és letölthető epub-formátumban. A könyv megjelenése óta észrevett, illetve például internetes fórumokon jelzett vélt vagy valós hibák jegyzéke és javításuk külön is megjeleníthető.

- Mellesleg érdekesség, hogy mikor hazudik, aki azt mondja, nem támogatja a testülete sem meg ő sem?

Korábbi könyvek Kerepesről


Annak érdekében, hogy Kerepes történetének korábban egyedüli feldolgozása, Horváth Lajos 1988-ban Kerepestarcsa története címmel megjelent forrásértékű monográfiája ide felkerülhessen, az önkormányzat digitalizáltatja, s hasonló céllal feldolgoztatja a 2008-ban megjelent Képes Kerepes című kiadványt is. Pár héten belül mindkettő elérhető lesz itt.

Kerepesi közpénzen kétszer is ki lehet adni?

 

Brávó polgármester úr. Ja, a régi szlogen:   – Ma már másként gondolom.

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes