Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Adósságátvállalás? (gyorshír)

Beküldte vigjanos - 2013, január 12 - 00:20
vigjanos képe

A Kormányportálra felkerült tájékoztatás mellékletéből az derül ki, hogy Kerepes Nagyközség adósságának 50%-át átvállalja a kormány. Az adósságátvállalás mértékének alapja az egy főre jutó adóerőképességünk a településkategória átlaghoz való viszonyítása alapján. 

 

Az útmutató alapján az önkormányzatok szerdáig kaptak igazolást pénzintézetüktől az átvállalt adósságállományról, ezután tájékoztatniuk kell az államkincstárat, amely január 18-áig ellenőrzi az adatokat. Az adósságátvállalás mértékéről a nemzetgazdasági miniszter és a belügyminiszter legkésőbb február végéig egyezik meg az önkormányzatokkal. A gazdasági miniszter június 28-áig köt újabb megállapodást az államadósság-kezelő központon keresztül a helyhatóságokkal és hitelezőikkel, gondoskodva az adósság átvállalásáról.

 

Kíváncsian várom, hogy milyen béká(ka)t kell majd még lenyelni az adósság konszolidációja fejében!

 

 

Kapcsolódó dokumentumok: 

Hozzászólások

sinkogyorgy képe

Mindig tanul az ember... Már hogy a magamfajta "laikus testvér", azaz sima (mezei) állampolgár tanul. Szóval (a mellékelt útmutató szerint) megkülönböztetünk különféle adóerősségű településeket. Ebből a szempontból Kerepes adóerőtlen (adógyenge) lehet, hiszen a beharangozott 40 %-kal szemben 50 %-os támogatást kapunk a ... Fi..., szóval az államtól.

Az idő múlása nemcsak az éveim számát gyarapítja, hanem az illúzióimat is csökkenti, így ma már azt gondolom, hogy a politikában semmit sem adnak ingyen. Azt gondolom, hogy még a számított adógyengeség (v.ö.: szegénységi bizonyítvány) sem mentesít az alól, hogy valami ellenszolgáltatást azért ne várjanak el cserébe.

"Egyedi megállapodást" köt az állam a településekkel, olvasom. Tehát nem valami nyomtatványt íratnak velük alá, hanem előbb berendeli a polgármestert az Illetékes a Nagy Magas Hivatalba, és elbeszélget vele. Mondhatni, ez csak afféle pofavizit, és szó nincs semmiféle hűségesküről...

Ius murmurandi, engedtessék meg a mormogás joga...:-)) Ezek után már csak egy kérdésem van: az adósságcsökkenéssel együtt csökken-e Kerepesen az adó?

 

Sinkó György

Csehné képe

NEM AZ  ADÓ  CSÖKKEN, HANEM  AZ  ADÓZÓ !

Csehné 

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes