Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Így jácctok TI! - egy időközi választás margójára III.

Beküldte vigjanos - 2013, november 12 - 16:31
vigjanos képe

Most akkor hol is lakom én???

Néhány órája dobták be az Összefogás Kerepesért Egyesület jelöltjének szórólapját. Eddig semmiféle reklámanyag nem érkezett, így érdeklődéssel vettem kezembe a kiadványt. A külső borítás nem is igazán keltette fel a figyelmemet. Vincze doktor fényképe, polgármesterünk, Fidesz! logó. Érdekes, hogy a Fidesz helyi szervezete eddig szembehelyezkedett Frankával, most meg felsőbb parancsra itt a nagy pálfordulás? Mindegy a politika már sajnos csak ilyen! 

A belső oldalon azonban már érdekesebb dologokra bukkantam. Az, hogy az elmúlt pár évben több minden épült, mint az azelőtti húsz évben, az tagadhatatlan. Persze tegyük hozzá, hogy az előző garnitúrák idejében nem voltak EU-s pályázatok. A csatlakozás után az önrészek hitelből való biztosításához, valamint az EU-s pénzek (néha igen pazarló) felhasználásához pedig azért nem kellett nagyon megerőltetni az IQ-t. Pláne úgy, hogy a lakosság 6-8 ezer Forintos évi kommunális adó-szemétdíj párosa időközben majd 50 ezerre emelkedett. Persze hallottuk számtalanszor: Kerepes adóparadicsom!!! Nos aláírom, hogy máshol van építmény, meg telekadó, de akkor azt is mondjuk el a balga kerepesieknek, hogy azt az átlagpolgárnak ezeket szinte SEHOL sem kell fizetnie! (Legalábbis a lakott ingatlanért, a lakás céljára szolgáló épülettel beépített telekért.) A https://hakka.allamkincstar.gov.hu/ oldalon kikereshetőek a környező településeken kivetett helyi adók, így a csúsztatás hamar nyilvánvalóvá válik.

A másik érdekes dolog, hogy a hamarjában épült kampányutakat miért nem merjük felvállalni? Nézzük meg kicsit jobban a képeket! Bal felülről a másodikat. Aztán bal oldalon a legalsót. Jé! Mennyira hasonlít egymásra a két utca!!! Még az én sötétkék autóm is ott áll mind a két helyen. Akkor most melyik utcában is lakom ÉN? A hirtelen épült gyenge minőségű, padka nélküli utat miért nem teccettek lefényképezni? A Mártírok útja cím alatt miért ugyanaz a Kiss József utcai kép szerepel? 

Itt a két kép egymás mellett:

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes