Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

ÁSZ vizsgálati szempontok

Beküldte csakzol - 2012, december 12 - 23:51

ÁSZ vizsgálat Kerepesen!

Kerepes gazdálkodását már két hónapja vizsgálja az ÁSZ. Több alkalommal is tartottak helyszíni ellenőrzést is. Jelenleg nem ismert a vizsgálat eredménye.

A vizsgálatati szempontok:

"A pénzügyi helyzet ellenőrzését 2012-ben is folytatjuk a települési önkormányzatoknál. Az önkormányzatok pénzügyi helyzetértékelése, valamint a belső kontrollrendszer megfelelőségének ellenőrzése mellett, 2012-ben ellenőrzéseink fókusza a vagyongazdálkodás lesz. Megkezdődik az önkormányzatok és a többségi tulajdonukban levő gazdasági társaságok vagyongazdálkodásának ellenőrzése. Az ÁSZ-törvény 2011. január 1-jétől hatályos módosításával nyílt meg a lehetőség a többségi önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzésére, és így a gazdasági társaság által végzett önkormányzati feladatellátás eredményességének, a közpénz felhasználás gazdaságosságának, hatékonyságának értékelésére. Az ellenőrzés várható eredménye az önkormányzat vagyongazdálkodási céljai elérésének, illetve az önkormányzati vagyon megőrzésének és gyarapításának értékelése."

Viharos sebességgel, év végéig a Szilasvíz kft az új Gyáli székhelyű szolgáltatóba történő beolvadása után megszűnik. A Kerepesi községszolgáltató vezetője a napokban váratlanul lemondott így az is bekövetkezhet,hogy ez a cég is megszűnik.

Vannak még véletlenek!

 

Cs.Z.

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes